Latest Blogposts

Tijdregistratie en toegangscontrole

tijdregistratie en toegangscontroleTijdregistratie of toegangscontrole zijn twee disciplines.  Bij het invoeren van een toegangscontrole systeem binnen een organisatie, is het raadzaam zich eerst breder te oriënteren op extra gewenste functionaliteiten zoals tijdregistratie.

Twee vormen van tijdregistratie

In combinatie met toegangscontrole kan tijdregistratie verdeeld worden in twee groepen:  Lees verder »

Heeft u de feestdagen van 2018 al ingevoerd in uw systeem

Feestdag en vakantieperiodes in 2018 zijn van belang voor diverse systemen. Voor personeelsplanning en tijdregistratie bepaald dit of er signalen komen of dat gewerkte uren als overuren of met een toeslag worden betaald.

De feestdagen en de vakantieperiodes heb ik hierbij op een rij gezet. Lees verder »

Rokers moeten de rookpauze klokken.

Roker moet werktijd inhalen, vindt de meerderheid van de 2300 lezers van de HDC Dagbladen die de enquête in oktober 2013 invulden. Bij slechts een derde van de bedrijven gebeurd dat ook daadwerkelijk.

Opmerkelijk is de tijd die rokers verroken onder werktijd. Volgend de rokers is dit niet meer dan dertig minuten per dag, volgens de niet rokers is dat veel meer.

In ander interessant gegeven uit het onderzoek is dat volgen de opgaven bij 37% van de bedrijven er op straat gerookt moet worden, bij 28% in een speciale ruimte binnen, 18% in een speciale buitenruimte, bij 8% mag er niet gerookt worden en bij 1% op de werkvloer. Lees verder »

Tijd is geld

Tijd is geld, geldt voor elke organisatie. Het werk moet op tijd af de kosten moeten onder controle zijn. Geld speelt geen rol en wij hebben tijd zat zijn geen termen die in de moderne organisaties worden geroepen.

Geld

Het geld is goed onder controle, er is een gedegen financieel pakket waar inkomsten en uitgaven in geregistreerd staan. Kosten zijn verdeeld naar soort en businessunit. Lees verder »