Boek

"De nieuwe kijk op tijdregistratie"

 

Een goed tijdregistratiesysteem ondersteunt de moderne manier van werken

De selectie van het juiste systeem voor tijdregistratie, personeelsplanning en/of urenverantwoording is niet eenvoudig. Dit boek over tijdregistratie geeft u inzicht in de vele elementen die in dit proces een rol spelen en biedt u daarnaast een leidraad om uw eisen en wensen te definiëren. Op basis daarvan kunt u een geschikte leverancier selecteren of uw bestaande systeem optimaliseren.

"De nieuwe kijk op Tijdregistratie" geeft u antwoord op de volgende vragen:

Waarom zou u tijdregistratie aanschaffen?

Voor wie binnen de organisatie kan dit worden gebruikt?

Welke mogelijkheden biedt tijdregistratie?

Met welke systemen kan er gekoppeld worden?

Waar moet u aan denken voordat u een systeem aanschaft?

Hoe legt u de tijden vast?

Welke stappen moet u ondernemen om een goed werkend systeem te krijgen?

"De nieuwe kijk op tijdregistratie" kunt u bestellen als:

Paperback, 86 pagina's prijs € 17,50 en € 2,50 verzendkosten

E-Book, 86 pagina's PDF prijs € 9,50

Bestel boek TijdregistratieBestel ebook Tijdregistratie

Auteur: Vincent Peskens

In 1981 begon ik mijn carrière in de tijdregistratie bij achtereenvolgens Jadrimex, Captor, Kronos, Cubus Systems en Atrea. Hierbij bekleedde ik diverse functie waaronder verkoopadviseur, consultant, sales manager en directeur.

Met mijn creativiteit slaagde ik erin de wensen van de klant optimaal te realiseren binnen de door mij aangeboden oplossingen.

In de periode 2007 tot 2012 was ik voorzitter van de VPTU (Vereniging Planning Tijdregistratie en Urenverantwoording). In 2012 is de VPTU opgegaan in Nederland ICT.

Sinds 2012 ben ik eigenaar van Time To Manage. Als onafhankelijk adviseur zet ik sindsdien mijn kennis in om organisaties te begeleiden bij analyse, pakketselectie en invoering van tijdregistratie, personeelsplanning, tijdschrijven en toegangscontrole.

In "De nieuwe kijk op tijdregistratie" komen de volgende onderwerpen aan de orde

Inhoud Waarom tijdregistratie

Wat voor de de ene organisatie een reden is om tot aanschaf over te gaan, is voor een andere organisatie juist een reden om dit niet te doen.

In dit boek worden vijftien verschillende redenen besproken om tijdregistratie aan te schaffen .

InhoudModules in tijdregistratie

Tijdregistratiesystemen hebben vele mogelijkheden die veel verder gaan dan alleen het berekenen van de aanwezige tijd. Zo kan een systeem u oplossingen bieden voor aanwezigheid, afwezigheid, planning, tijdschrijven, orderregistratie, toegangscontrole, BHV, receptie en bezoekersregistratie.

De verschillende mogelijkheden worden hierin uitgebreid besproken.

InhoudHet inrichten van tijdregistratie

Een systeem is zo goed als de inrichting van het pakket. Voor het inrichten dient u te weten wat u met het systeem wilt bereiken en welke verschillende regelingen binnen uw bedrijf worden toegepast.

Het boek beschrijft hoe de verschillende regelingen zoals pauzes, overuren en afwezigheden invloed kunnen hebben op het systeem en hoe deze tevens op elkaar invloed kunnen hebben.

InhoudHet beheer

Tijdregistratie is een systeem voor en door de hele organisatie. Het beheer ligt niet bij één persoon. Elke medewerker zal afhankelijk van zijn functie, toegang kunnen krijgen tot het systeem.

De verschillende functies worden in dit boek besproken, van dagelijks beheer, Employee Self Service, managers, directie en systeembeheer.

InhoudKoppelingen

Tijdregistratie staat niet op zichzelf. Een goede koppeling bespaart dubbel werk en voorkomt fouten.

De verschillende koppelingen die mogelijk zijn worden behandeld zoals met HRM, salaris, ERP en toegangscontrole.

InhoudWijze van registratie

Hoe wilt u registreren? met een badge of met biometrie. Wat wilt u registreren, alleen de begin- en eindtijd of ook de afdeling en/of order. Is het tijdstip van aankomst en vertrek van belang of dient de gepresteerde tijd te worden ingegeven.

De verschillende mogelijkheden worden in dit boek duidelijk gemaakt.

InhoudHet invoeren van tijdregistratie

De verschillende stappen worden behandeld die nodig zijn van de oriëntatiefase tot en met het in gebruik nemen van het tijdregistratiesysteem.

Hierbij worden o.a. de volgende stappen besproken: analyse, pakketselectie, inrichten, installatie, instructie, testperiode, finetunen en onderhoud.

Bestel boek tijdregistratieBestel E-book tijdregistratie

terug naar website