Latest Blogposts

De nieuwe kijk op tijdregistratie

De nieuwe kijk op tijdregistratie

De lancering van mijn boek "De nieuwe kijk op tijdregistratie" heeft onder grote belangstelling op vrijdag 12 juli plaatsgevonden. Meer dan 50 personen waren aanwezig in Galerie de7ehemel te Bussum.

Tijdens mijn presentatie ontstak spontaan de interactie over de vooroordelen van tijdregistratie. Daarna ben ik verder ingegaan op de huidige mogelijkheden van deze systemen en het belang hiervan voor elke organisatie.

Voor wie is het boek bestemd?

Het boek "De nieuwe kijk op tijdregistratie" heb ik geschreven voor die organisaties die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van tijdregistratie, personeelsplanning en tijdschrijven.  Wat is er vandaag de dag mogelijk, welke regelingen hebben invloed op een goed werkend systeem en hoe is dit te integreren met andere systemen zoals HRM, salaris, ERP en toegangscontrole. Al deze items kwamen uitgebreid aan de orde.

Tijdregistratie in de huidige tijd

Er wordt vaak geroepen "Tijdregistratie is niet van deze tijd". Ook tijdens de presentatie kwam dit naar voren. In mijn optiek is tijdregistratie juist wel van deze tijd. In een tijd waarin flexibiliteit voor werknemers en werkgevers hoog in het vaandel staat, worden de arbeidstijden anders ingevuld. Dat vraagt om een (andere) manier van vastleggen, waarbij de wensen van werkgever en werknemer, de contractueel te werken uren, de cao, arbo, het arbeidsregelement en de arbeidstijdenwet allemaal een rol spelen.

Wat is nieuw aan deze kijk op tijdregistratie

  • Oud is de prikklok, nieuw zijn de complete aan- en afwezigheid registratiesystemen
  • Oud is een systeem voor controle nieuw zijn de systemen waarmee de flexibele arbeidscontracten worden beheerd
  • Oud is de klokkaart, nieuw is biometrie of een app.
  • Oud zijn de vaste werktijden, nieuw is het flexibel inzetten van personeel

 Tijdregistratie gaat verder

Tijdregistratie gaat verder dan alleen het registreren van de aanwezigheid. De huidige systemen voorzien ook in functies voor verlofregistratie, absentiebeheer, personeelsplanning, urenregistratie, toegangscontrole, receptie en bezoekersregistratie.

"De nieuwe kijk op tijdregistratie" helpt u bij de selectie van het juiste systeem voor uw organisatie.

2 reacties op “De nieuwe kijk op tijdregistratie


Comment author said

Door Antoine op 21 juli 2013 om 21:53

Goedenavond Vincent,

Reuze interessant boek lijkt me. Waar kan ik het kopen?

Met vriendelijke groet, Antoine van den Bos

 

Plaats een reactie


*