Page content

Toegangscontrole

ToegangscontroleToegangscontrole onmisbaar in een organisatie. Controle over wie er wel of geen toegang hebben tot het gebouw of speciale ruimtes. Hiermee beschermt u zowel goederen als personeel.

De combinatie van tijdregistratie en toegangscontrole is een logische combinatie aangezien beide systemen een badge nodig hebben om te kunnen registreren.

Toegangscontrole systemen bieden vaak de mogelijkheid van urenregistratie, dit is echter vaak beperkt tot de in- en uittijdregistratie en soms een eenvoudige berekening van de aanwezige tijd.

Tijdregistratie systemen bieden vaak de mogelijkheid van toegangscontrole, vaak in een eenvoudige vorm om een deur te kunnen openen.

Welke registratie vorm?

Om toegang te krijgen zijn verschillende persoonlijke registratie vormen mogelijk:

  • Badge, een kaartje met het formaat van een credit kaart. De meeste gebruikte leestechnieken zijn: Mifare, Proximity en Legic.
  • Tag, een sleutelhanger voor aan de sleutelbos. De meeste gebruikte leestechnieken zijn: Mifare, Proximity en Legic.
  • Biometrie, de meest gebruikte hiervan zijn: vigerprint, handlezers en irisscan

Toegangscontrole of sluitsystemen

In toegangscontrole zijn momenteel twee mogelijkheden die zich onderscheiden:

Bekabeld online

Hierbij zijn de lezers geplaatst bij bijvoorbeeld de deur, slagboom, hek of lift. De lezer is bekabeld online in verbinding met de server. Bij een registratie wordt in de software gecontroleerd en bij een geautoriseerde boeking wordt een relais vrijgegeven.

Voordelen:

  • Er is direct zichtbaar wie waar naar binnen is gegaan
  • Een deur of een badge is vanuit een centraal punt te blokkeren

Deurbeslag, niet bekabeld

Hierbij wordt de badge geactiveerd en voorzien van gegevens over waar en wanneer toegang rechten zijn. Het sluitwerk wordt voorzien van een lezer welke de badge leest en na aanleiding van de gegevens in de badge de deur wel of niet vrijgeeft.

Voordelen:

  • Er is geen bekabeling nodig
  • Lage kosten

Toegangscontrole en tijdregistratie

Voor de juiste oplossing van zowel urenregistratie als toegangscontrole is het belangrijk om goede afwegingen te maken. Twee afzonderlijke systemen dus ook twee leveranciers maar wel met één badge of één systeem welke beide oplossingen aan kan.

Belangrijk hierbij is uw wensen en eisen goed te kennen en de leverancier of leveranciers te vinden welke deze eisen en wensen kunnen invullen.